Totalt antall sidevisninger

tirsdag 30. oktober 2012

Føreoppdatering

Siden dette er en blogg for juniorene tenkte jeg å melde meg på å skrive noen innlegg der livet som langrennsløper skildres fra utøverens øyne. Oppfordrer selvfølgelig resten av juniorgruppa til å ta initiativ her!

Men det som nå står i fokus er vinteren som har kommet. Om vinteren har kommet for å bli er fortsatt uvisst, men jeg tok ingen sjanser for å la dette gå meg forbi. Derfor dro jeg på hyttetur til Simen Midttun som stilte med boforhold på Røros. Det var nok få som var like forberedt på vinteren som oss da vi satte oss i bilen på vei opp mot Røros, noe som forøvrig tok 4 timer og 10 minutter, inkludert 4 lange stopp grunnet trafikk kollisjoner. Etter 4 lange timer ankom vi Røros og ble møtt med 40 cm nysnø og postkortstemning.
Som sagt var ikke alle like klare for vinteren

Lørdag morgen vendte vi snuten mot Sverige og nærmere bestemt Bruksvallarne. Her ventet 28 kilometer med  løyper som skulle pløyes gjennom av vinterkåte langrennsløpere som var overveldet og i ekstase over snø i oktober måned! Som bildene viser var det sol og fantastiske forhold på andre siden av landegrensen. Dog ikke like mye snø nede på stadionområdet som det var opp mot toppen. For de som er kjent i området gikk det spor helt opp til Mittåkläppen. Dette lover bra for den høytidelige "veteransamlingen" som nærmer seg med stormskritt! (Link til sporinformasjon og webkamera over Bruksvallarne, finnes på linken http://www.bruksvallarna.se/)

Sett fra stadionområdet i Bruksvallarne


På søndag var det duket for runder i løypene på Os, 14 km sør for Røros sentrum. Her har Os Idrettslag lagt ned store midler for å finansiere et fantastisk snøproduksjonsanlegg som skal sikre en god såle slik at en kan gå på ski til langt ut i april. På Os var det fantastiske forhold for skøyting i en 8 kilometer lang løype. Et ekstra innlegg om snøproduksjonsanlegget på Os skrevet av langrenn.com kan en lese på linken: Her

Stadionområdet på Os
Alt i alt var det en fantastisk helg. Sesongens første skiturer var definitivt noe å ta med seg videre og glede seg for mange fine skiturer i tiden framover. Da er det bare å sette tro til værgudene og finne fram skiene, skisesongen 2012-2013 er i gang!


Øyvind

1 kommentar: